divendres, 5 d’octubre del 2007

El cos i la responsabilitat

Debatint en la classe del dijous del batxillerat de lletres ens han sorgit dos preguntes d'una certat actualitat. La primera té a veure amb la voluntat d'executar penes a delinqüents tractant-los mèdicament per evitar les conductes inapropiades. Aquesta pregunta la hem traduïda com ¿és correcte el tractament biològic de conductes inadequades?. L'altra pregunta ha sorgit al parlar sobre les disfuncions que les drogues creen en la nostra conducta i l'hem formulada com ¿hem de disculpar les persones que actuen de manera incorrecta per culpa de le drogues? Les dos pregunte tenen a veure amb temes que ja hem tractat (determinisme biològic, paper de la ment en la conducta humana) i amb altres que analitzarem (la llibertat). Espere els vostres comentaris.

2 comentaris:

tania* ha dit...

El tractament biològic pense que és una bona sol·lució però la veig apropiada per a uns casos determinats. Si la persona està enferma psicològicament és una bona sol·lució, ja que no pot controlar els seus actes. Pero, si pel contrari, controla tot el que fa, les penes deurien de ser més dràstiques. No es pot permetre que algú faja mal als demés per simple "oci".

Respecte a l'altre aspecte. Tots i cada u de nosaltres som responsables dels nostres actes, si la salut mental és bona. Al cometre un delicte baix l'efecte de les drogues, igualment l'as cotmés tú, així que, si les drogues et causen ixos efectes(i uns altres) no les tomes, d'aquest mode no podrás fer coses roines i inconscientment

maria ros ha dit...

Jo estic d'acord amb Tania. Les persones que fan mal als demés ho paguen, encara que, per exemple, condenar a pena de mort no em pareix la sol·lució més apropiada, no estic d'acord en això.

I respecte a les drogues, també pense que si fas alguna cosa baix l'efecte de les drogues és culpa teua, no les prengues, perque si les prens també ho estàs fent mal, i antes de prendre-les ja saps el efectes que tenen i les conseqüències.